WANDELEN

Fietsen en wandelen zijn populaire activiteiten in België en het Pajottenland biedt veel mogelijkheden voor liefhebbers om de regio op twee wielen te verkennen. Met zijn zachte heuvels, groene velden en pittoreske landschappen is het Pajottenland een echt paradijs voor fietsers en wandelaars.

Senior passez au velo electrique 1

Het Pajottenland biedt verschillende bewegwijzerde routes voor fietsers van alle niveaus. De routes voeren vaak door schilderachtige dorpjes, traditionele boerderijen en ongerepte natuurlijke landschappen. Enkele van de populairste routes zijn de Senne-fietsroute, die de rivier de Senne door de regio volgt, en de Bruegel-fietsroute, die de sporen van de beroemde Vlaamse schilder volgt door de heuvels van het Pajottenland.

Circuit Bruegel :

Ballade bruguel e monsite

 

Circuit Remco Evenepoel :

Route remco e monsite

 

Kubus-wandel :

Sentier de randonnee kubus 1 e monsite

 

Het Pajottenland is ook een ideaal vertrekpunt voor langere fietstochten. Fietsers kunnen de beroemde wielerwedstrijd Ronde van Vlaanderen bereiken door te vertrekken vanuit Geraardsbergen, op slechts 20 km van het Pajottenland. De wedstrijd passeert ook door verschillende dorpen in het Pajottenland, zoals Gooik, Bever en Herne.

Daag jezelf uit met de meest beroemde uitdagingen in het Belgische wielrennen! : De Muur van Geraardsbergen, Bosberg, Koppenberg, Paterberg, Mont Saint-Laurent en de Trieu-heuvel.

Mur de grammont

 

In de praktijk:

Gebruik de "Nodemapp" of "routeyou" app om uw op maat gemaakte wandel- en fietstochten te plannen.

Klik op de link:

https://play.google.com/store/apps/details?id=be.vlaanderen.fietsland&hl=nl

https://www.routeyou.com/nl-be

 

https://play.google.com/store/apps/details?id=be.vlaanderen.fietsland&hl=fr

https://www.routeyou.com/fr-be