Halle hout:

Als de hyacinten bloeien, is het Halle hout bedekt met een weelderig blauw bloementapijt. Dit bos van 552 hectare is een overblijfsel van het steenkoolbos dat deze streken tijdens de vorige ijstijd al bedekte. Je vindt er een grote diversiteit aan boomsoorten en wilde dieren. Dit bos is eind april begin mei bedekt met een tapijt van wilde hyacinten

Adres: Hogebermweg, 1500 Halle

 

Gite hauts du foyau le bois de hal

 

Ter Rijst:

Het kasteel in park Ter Rijst dateert uit 1775. Het is in neoclassicistische stijl gebouwd en omgeven door een prachtig bosgebied van circa 50 hectare met waterpartijen. De vorm van het park doet denken aan de architectuur van Engelse tuinen met het lange wandelpad dat je door de natuur leidt met zijn prachtige bomen en vele planten.

Adres: Terrest 2, 1670 Pepingen

 

Ter rijst in herfelingen

 

Edighen Park:

Het Edighen park onderscheidt zich door zijn thematische tuinen en zijn waterstructuren. Samengesteld uit de 'bloementuin', de 'barokke tuinen van de Zeven Sterren', een bezienswaardigheid van het domein, en de 'tuin van de Dahlia's', dompelt het Edingen park de bezoeker onder in meer dan 400 jaar geschiedenis. Edingen Park is ook een moment van ontspanning op zijn prachtige golfbaan en zijn dynamische en gevarieerde sportfaciliteiten (golfslagbad, waterglijbaan, spinning, hamams, tennis, enz.).

Adres: Elisabethlaan, 7850 Edingen

 

100173 njc0nzgttvrnek16qxpmbxb3wnc9ps5qcgvn

 

Kasteel Steenhout:

Kasteel Steenhout dateert uit de 17e eeuw. Het is omgeven door een vijver, genesteld in weelderig groen. Het kasteelpark verbergt vele soorten zeldzame bomen, waarvan sommige meer dan 300 jaar oud zijn. Tegenwoordig doet het kasteel dienst als stoeterij en trainingscentrum voor men- en dressuurpaarden.

Adres: Kasteelstraat z/n, 1570 Vollezele (Galmaarden)

 

Kasteel steenhout header tcm251 121991

 

Attre Kasteel:

Het Attre Kasteel is een elegant 18e-eeuws herenhuis gelegen in Wallonië aan de oevers van de oostelijke Dender, in Attre, in de provincie Henegouwen. In een typisch neoklassieke stijl is het een van de zeldzame Belgische kastelen die het volledige interieur en meubilair uit die periode heeft behouden.

Adres: Av. Château 8, 7941 Brugelette

 

89103 89666

 

Zee van Zand:

Het natuurreservaat Zee van zand maakt deel uit van het belangrijkste erfgoed van Wallonië en ligt ten zuiden van het ongedeelde woud van Stambruges in de gemeente Beloeil in Henegouwen (België). Het onverdeelde bos van Stambruges bestaat uit loofbos (fragmenten beukenbos, zure eikenbossen op droge zandgronden, enz.) en coniferen, voornamelijk grove dennen. De Zee van zand, gelegen ten zuiden van dit bos, heeft veel opmerkelijke omgevingen: droge heidevelden, veenmoerassen met heide, phaigne-kuilen, jong knotberkenbos. Volg de kaart, die toont u verschillende mogelijke routes... voor een duik in een groene... en verrassende natuur!

Adres: Rue du Grippet 13, 7973 Beloeil

 

632a6 dyn004 original 599 450 pjpeg 2604260 995cbf8f7410c7708fe3d55ba32c3662

 

De Nuchten:

De Nuchten is een natuurgebied tussen Zandbergen en Idegem gelegen in de Dendervallei. De Nuchten ligt in de lager gelegen weilanden langs de Dender in het waterrijke gebied. The Ballad op de vlonders. De Nuchten is het ideale leefgebied voor het observeren van vogels als de ijsvogel, de blauwborst en de roerdomp.

Adres: Nuchten 76, 9506 Geraardsbergen

 

Img 0081